Katrien Hellemans

Familiaal bemiddelaar

Ik ben Katrien. Tijdens mijn studie werkte ik als stagiair bij een familiaal rechtelijk kantoor. Daar ontstond mijn passie voor familierecht en ik besloot om er mij verder in te verdiepen. Intussen ben ik al bijna dertig jaar advocaat in familierecht.

Als advocaat mag je dan wel veel juridische knowhow hebben, een gezonde dosis empathie is minstens even belangrijk. Onderhandelen en samen oplossingen vinden: dat geeft mij als advocaat zeer veel voldoening. Daarom besloot ik om een bijkomende opleiding te volgen als bemiddelaar in familiezaken.

Zelf kom ik uit een groot, warm nest en hecht ik veel waarde aan sterke familiebanden. Als moeder van 4 kinderen, besef ik als geen ander de uitdagingen van het ouderschap. Een juiste balans vinden tussen werk en privé is heel belangrijk. Mijn persoonlijke ervaringen spelen op die manier een belangrijke rol in hoe ik mijn dossiers aanpak.

Met mijn cliënten op zoek gaan naar juridisch correcte oplossingen die ook emotioneel haalbaar zijn voor alle betrokkenen: daar draait het voor mij om!

Contactgegevens